Niewiele składników, kilka chwil roboty... i gotowe!
SKŁADNIKI:
- 3 pory (biała część),
- 4 ziemniaki (ok 700g),
- 2 ząbki czosnku.
DODATKOWO:
- oliwa z oliwek,
- masło,
- Vegeta Natur,
- 1/3 szklanki śmietanki 18%,
- gałka muszkatołowa,
- sól i pieprz.
- W garnku, na oliwie i maśle przesmażyć pokrojone w plasterki pory, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a po chwili przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Po ok 5 min. dodać litr bulionu lub wody z dodatkiem 4 łyżeczek Vegety Natur i gotować ok. 20 minut do miękkości warzyw.
- Zupę ostudzić i zblendować.
- Dodać pół łyżeczki gałki muszkatołowej i 1/3 szklanki śmietanki.
- Doprawić solą i pieprzem i... gotowe!
* zupę podałam z chipsami z boczku i ziarnami
![Vegeta Natur - Inspirowane Naturą](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/16/38embed_Ld7xCR7veOecxMi9BacB1j8o02Eu0Qzz.png?source=raz-dwa-i-gotowe)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz