kwietnia 30, 2018

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

  

Prosta, szybka i przede wszystkim bardzo dobra pasta kanapkowa z tuńczykiem.
 

SKŁADNIKI
  • tuńczyk w sosie własnym - 130g po odsączeniu (użyłam tuńczyka w kawałkach firmy Princes),
  • jajka - 2 sztuki ugotowane na twardo,
  • czerwona cebula - 1/3,
  • ogórki konserwowe - u mnie 5 naprawdę malutkich,
  • majonez - 1 łyżka,
  • ostra musztarda - 1 łyżeczka,
  • sól + pieprz.
* dekoracja (opcjonalnie): szczypiorek, oliwki, rzodkiewka.

Jajka, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Połączyć z resztą składników...i gotowe!


Zachęcam do wzięcia udziału w konkursie: https://www.konkurstunczyk.eu/

#MasterTuńczyk

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Raz, dwa... i gotowe , Blogger