czerwca 05, 2018

Spring rolls


Ruloniki z papieru ryżowego wypełnione warzywami - przekąska idealna! Do spring rollsów oprócz warzyw możecie dodać naprawdę wiele składników. Kurczaka, łososia, krewetki, tofu, zioła, ryż... Możliwości jest naprawdę wiele.


Ja tym razem dodałam:
  • marchewkę,
  • paprykę,
  • ogórka,
  • rzodkiewkę,
  • awokado,
  • sałatę rzymską,
  • makaron ryżowy.


Wykonanie:
  • warzywa pokroić i delikatnie posolić,
  • makaron przygotować zgodnie z instrukcją,
  • arkusz papieru ryżowego moczyć w gorącej wodzie do momentu, aż będzie miękki i przezroczysty (użyłam do tego głębokiego talerza),
  • na arkusz nałożyć wybrane składniki i zwinąć jak najciaśniej. 

Przygotowane spring rollsy najlepiej ułożyć tak, aby się nie stykały - po czasie zaczną się sklejać.

Do podania polecam SOS ORZECHOWY.

*drugi sos którego użyłam tym razem to Sos chili z limonką i kolendrą TaoTao - polecam.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Raz, dwa... i gotowe , Blogger