Ruloniki z papieru ryżowego wypełnione warzywami - przekąska idealna! Do spring rollsów oprócz warzyw możecie dodać naprawdę wiele składników. Kurczaka, łososia, krewetki, tofu, zioła, ryż... Możliwości jest naprawdę wiele.
Ja tym razem dodałam:
- marchewkę,
- paprykę,
- ogórka,
- rzodkiewkę,
- awokado,
- sałatę rzymską,
- makaron ryżowy.
Wykonanie:
- warzywa pokroić i delikatnie posolić,
- makaron przygotować zgodnie z instrukcją,
- arkusz papieru ryżowego moczyć w gorącej wodzie do momentu, aż będzie miękki i przezroczysty (użyłam do tego głębokiego talerza),
- na arkusz nałożyć wybrane składniki i zwinąć jak najciaśniej.
Przygotowane spring rollsy najlepiej ułożyć tak, aby się nie stykały - po czasie zaczną się sklejać.
Do podania polecam SOS ORZECHOWY.
*drugi sos którego użyłam tym razem to Sos chili z limonką i kolendrą TaoTao - polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz